Supporting a Healtyh Microbiome for the Primary Prevention of Eczema
Supporting a Healthy Microbiome for the Primary Prevention of Eczema
Egzamanın Birincil Dereceden Önlenmesi için Sağlıklı Bir Mikrobiyomun Desteklenmesi
Egzama, sağlık maliyetlerindeki artışlar ve yaşam kalitesinde düşüşler ile dünya çapında artmaktadır. Genetik ve çevresel maruziyetler dahil olmak üzere egzama gelişiminde etkileşime girdiği tahmin edilen birçok faktör vardır. Egzama gelişiminin önlenmesi, gıda alerjilerinin ve astımın daha da gelişmesini engelleyebilir. Bu kavram, bebeklerde egzamanın birincil önlenmesi alanında çeşitli araştırmalara yol açmıştır. Bu keşif, probiyotikler, prebiyotikler veya her ikisi (sinbiyotikler) ile desteklenen bebekleri, genellikle anne sütüyle beslenen emsalleriyle karşılaştıran, büyüyen bir araştırma grubunu içermektedir. Bu makalenin amacı, egzamanın önlenmesinde mikrobiyomu manipüle etmek için kanıtları incelemektir. Çeşitli probiyotik türleri, prebiyotik bileşimleri ve her ikisinin çeşitli kombinasyonları ticari olarak mevcuttur. Kanıtlar, hem doğum öncesi hem de egzamanın birincil önlenmesi için doğum sonrası uzun süreli kullanım (6 aydan fazla) ile birlikte verildiğinde, Lactobacillus suşları ile emzirilemeyen, yüksek atopi riski taşıyan bebeklerde mikrobiyomu değiştirmeyi desteklemektedir. Prebiyotiklerin ayrıca, 6 aydan uzun süreli kullanımda formülle beslenen bebeklerde egzamanın birincil önlenmesinde faydalı olduğu gösterilmiştir. Bu bulgular, mikrobiyomu hem probiyotikler hem de prebiyotiklerle manipüle etmeye yönelik müdahaleleri destekleyen Dünya Alerji Örgütü (WAO) tavsiyeleriyle uyumludur.
Makalenin tam metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
Supporting a Healthy Microbiome for the Primary Prevention of Eczema
Eczema is increasing worldwide with associated increases in health costs and decreases in quality of life. There are many factors that are speculated to interact in the development of eczema including genetics and environmental exposures. Prevention of the development of eczema may prevent the further development of food allergies and asthma. This concept has prompted a variety of research into the area of primary prevention of eczema in infants. This exploration includes a growing body of research examining infants supplemented with probiotics, prebiotics, or both (synbiotics) often compared with their breastfed counterparts. The goal of this paper is to examine the evidence for manipulating the microbiome in the prevention of eczema. Several strains of probiotics, compositions of prebiotics, and varied combinations of both are commercially available. Evidence supports altering the microbiome in infants at high risk of atopy who are not able to breastfeed with Lactobacillus strains when given both prenatally followed by prolonged use (greater than 6 months) postnatally for the primary prevention of eczema. Prebiotics have also been shown beneficial for primary prevention of eczema in formula-fed infants with prolonged use greater than 6 months. These findings are in keeping with the World Allergy Organization (WAO) recommendations that support interventions to manipulate the microbiome with both probiotics and prebiotics.